EFT

 

Wat is het?

Misschien heb je het al eens op de televisie gezien: problemen die eenvoudig worden ‘weggeklopt’.

Emotional Freedom Techniques, kortweg EFT, is een methode om met negatieve gevoelens om te gaan en klachten en problemen zélf aan te pakken.

De techniek is gebaseerd op de traditionele Chinese leer der meridianen, zoals we die ook kennen uit de acupunctuur. EFT wordt in Amerika al veel gebruikt, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en door hulpverlenende instanties zoals brandweerkorpsen, bij de opvang van slachtoffers. Ook in ons land wint EFT steeds meer terrein. Door op een aantal punten op het hoofd en het lichaam te kloppen, in combinatie met een mentale techniek, laat je zelf de intensiteit van de emotie afnemen, waardoor klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen.

 

Wat kun je ermee?

*      Je kunt EFT gebruiken om je zelf te bevrijden van iedere negatieve emotie, of die nu acuut is of al lang bestaat.

*      Met EFT kun je klachten van diverse aard oplossen. Het werkt fantastisch bij fobieën zoals angst voor spinnen, muizen etc. Maar ook hoogtevrees, vliegangst en dergelijke pak je aan met EFT.

*      Ook lichamelijke klachten, die vaak hun oorsprong vinden op emotioneel gebied, kunnen met EFT afnemen of verdwijnen. Het werkt niet alleen bij recente verstoringen maar ook bij langdurige klachten .

 

Wij passen EFT al jaren toe in onze praktijk. Omdat we vinden dat het eigenlijk in iedere ‘huisapotheek’ hoort, organiseren we regelmatig EFT-workshops.

 

home